KENAPA PAKAI SKINCARE TAPI TAK BERKESAN?
Salah satu sebb, salah pakai. Ada pi pakai essence, lepas tu toner, lepas tu p cuci muka..kau dah kenapa?(ini mmg pernah terjadi tau)
Ada yang sebabnya masalah kulit dah lama..hampir bertahun dengan masalah tu, so pakai sebulan 2 mmg xkan nampak result..klo dah lama…pakai clorox pon xkan cepat eloknya :p (gurau pon xleh hampa ni)
Produk natural -produk natural base sellu nya result takkan cepat. dia akan slowly healing and treating kulit secara perlahan2 dan natural
Kulit bertempek dengan sel-sel kulit mati – Skincare tak betul2 effective diserap ke lapisan kulit sebb permukaan kulit x bersih. Scrub muka sikit dik…baru elok..juga dapat bantu pengaliran darah juga. (Pssst #ZBScoffeescrub kan ada)
Terdedah pada pencemaran. Selalu terdedah pada pencemarah, contohnya UV ray. Hari2 main panas, mmg susah nk cerahkan kulit atau rawat sunburn. Cari la skincare yg ada SPF.
Campur 2-3 brand sekali penggunaan. Campur tu boleh tapi bahan kimia yang bila bertemu kadang2 akan akibatkan breakout atau kadang2 meneutralkan balik effect product. Contoh: Bahan A bantu untuk kawal minyak, tapi xleh mix dengan B.. kita sebagai pengguna pon bukan la cakna sangat dengan bahan2 ni. so sebb tu la…manufacturer pon buat 1 range product. Seller pon suggest beli n pakai 1 brand, so jangan ketegaq
Pakai on off. Sat pakai sat x pakai..kulit pon pening. Dah tu seminggu sekali tukar brand skincare, mmg lagi pening la kulit hampa tu.
Last sekali, mmg skincare tu x sesuai.. pakai la at least 1-2 bulan,klo xda perubahan atau keadaan kulit ttp x berubah, mungkin perlu guna yang lain. Penerimaan kulit berbeza untuk setiap individu.
Nak SKIN CONSUTATION boleh terus WhatsApp ZBS. InsyaAllah kami berikan yang terbaik buat anda